Home Workshop glaskralen Workshop zilver Cursus zilversmeden Workshop vilt Over ons

Workshop: zilveren sieraad maken

Je maakt van zilver een armband, hanger, ketting of oorbellen naar eigen stijl en smaak.
Deze workshop duurt 6 uur, bijvoorbeeld van 10.00 tot 16.00 uur, maar kan ook verdeeld over 2 momenten plaatsvinden. Tijden kunnen in overleg aangepast worden.
We beginnen met het maken van een keuze voor een ontwerp. We hebben voldoende voorbeelden om je daarbij te helpen. Als eerste leer je de vaardigheden die nodig zijn om je sieraad te maken. Afhankelijk van je keuze gaat het daarbij om solderen, stansen of hameren. Daarna ga je aan de slag met jouw sieraad.


Workshop kralen maken; glaskralen maken van glasstaven Workshop kralen maken; glaskralen maken van glasstaven

Je zult ontdekken dat zilver goed te bewerken is, ook als je geen of weinig ervaring hebt. Daarbij kan je in ons atelier gebruik maken van veel specialistisch gereedschap.

Natuurlijk is er voldoende deskundige begeleiding om je te helpen.

Tijdens de workshop is er koffie of thee en zijn er broodjes.Voor wie is de workshop geschikt?

  • Groepen (minimaal 4 personen)
  • Vriendinnen en zussen
  • Een vrijgezellenavond
  • Als teamuitje of personeelsdag
  • Verjaardagsfeestjes
  • Overigens.... ook leuk voor mannen!Wat zijn de kosten?

De workshop duurt 6 uur, de kosten zijn 70 euro per persoon. Daarbij komt nog de kostprijs van het gebruikte zilver. Op dit moment (juni 2014) kost zilver 2 euro per gram. Een zelfgemaakt sieraad weegt gemiddeld tussen de 5 en 15 gram.


Aanmelden via info@makeitsilver.nl

Deelname aan de cursussen en workshops is geheel voor eigen risico. Wel is er tijdens de workshops en cursussen veel aandacht voor veiligheid, zoals de manier waarop de branders gebruikt (moeten) worden en het verplicht dragen van veiligheidsbrillen. Natuurlijk verwachten wij van de deelnemers dat zij de veiligheidsvoorschriften opvolgen.

Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen

Een workshop gaat door als er minimaal 4 deelnemers zich hebben aangemeld. Bij onvoldoende deelnemers krijgen de aangemelde personen uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus een annuleringsbericht.
Grotere kaart weergeven

Make it Silver

is bereikbaar via de A27, afslag 32 richting Bilthoven. Ga tegenover het tankstation rechtsaf de parrallelweg op. Na ongeveer 100 meter bent u gearriveerd.

Algemene leveringsvoorwaarden
juni 2014