Home Workshop glaskralen Workshop zilver Cursus zilversmeden Workshop vilt Over ons

Marieke van Nimwegen - edelsmid

Na 4 jaar opleiding tot goudsmid in Schoonhoven, ben ik verliefd geworden op edelmetaal, in het bijzonder zilver. Bijna alles is mogelijk met zilver, en het geeft veel voldoening om een stukje plaat of draad te zien veranderen in een sieraad. Natuurlijk werk ik ook met geelgoud en witgoud, maar zilver heeft mijn voorkeur. Wat ik zo geweldig vind aan het materiaal is de koele uitstraling en het warme draaggemak.

Marieke en Marga van Make it Silver
    Foto: Petra Cremer

Het ambacht van smelten en verwerken van zilver is dan ook de drijfveer om Make it Silver als bedrijf te ontwikkelen. Juist omdat het hierbij om handwerk gaat is het mogelijk een sieraad te maken naar wens van de persoon die het sieraad gaat dragen. Op deze manier geldt zowel voor mij als voor de ontwerper en drager van het sieraad: Make it Silver.

Zilver is een prachtig materiaal om te combineren met kleur. Dat kan o.a. door te emailleren, maar vooral ook door het op ambachtelijke wijze te combineren met glas. Deze combinaties maken het eindresultaat zo verrassend. Een goed gemaakte glaskraal schittert net zoals een edelsteen, en kan alle denkbare kleuren bevatten.


Marga van Nimwegen

Na vele jaren werken in het onderwijs is het fijn om meer creatief bezig te zijn. wat is er leuker dan om samen met je dochter workshops te gevn, sieraden te maken en deel te nemen aan verschillende kunstmarkten.

Ons Atelier staat op het terrein dicht bij ons huis. het is een prachtige, lichte ruimte met alle benodigde voorzieningen en gereedschappen.

Make it Silver is een Atelier waar groepen onder deskundige begeleiding en met veel plezier heel mooie sieraden maken. Daarbij kan het gaan om het bewerken van zilver, het maken van kralen van glas of het werken met vilt.

Steeds opnieuw blijkt dat cursisten meer kunnen dan ze zelf gedacht hadden en met een verassend resultaat naar huis gaan.

We werken dus met zilver, glas en vilt.
Bij Make it Silver gaat het dus vooral om Make it Yourself!

Stempel

Alle door mij gemaakte sieraden hebben een persoonlijke stempel. Dit stempel betekent dat het product door mij gemaakt en gekeurd is. Het stempel is aangebracht naast een eventueel gehalteteken dat aangeeft dat het zilver het juiste gehalte heeft. De stempels zien er als volgt uit:
Algemene leveringsvoorwaarden
juni 2014